Tips voor motorrijders die in de winter rijden

Voor echte bikkels

U bent hier

23 november 2017

Je hebt motorrijders die de motor ’s winters in de stalling zetten. Maar je hebt er ook die gewoon doorrijden in de winter, zeg maar de echte bikkels. Met een goede voorbereiding van de rit en je motor kan dat heel goed. Gebruik je je motor niet in de wintermaanden, informeer dan naar onze winterstop- en zomertijddekking.

Motorrijden in de winter

  1. Hou de weersvoorspellingen goed in de gaten. Je wilt onderweg niet verrast worden door sneeuw, ijzel of gladheid.
  2. Zorg voor warme waterdichte motorkleding kleding, thermo-ondergoed, een helmmuts en warme handschoenen zoals elektrisch verwarmde handschoenen.
  3. Zorg ervoor dat je een vizier hebt dat niet beslaat.

Tips voor onderhoud van je motor in de winter

  1. Check elke rit of de verlichting goed werkt en neem reservelampjes mee als je op pad gaat.
  2. Hou je banden op de normale aanbevolen spanning en zorg dat je voldoende profiel hebt. Eventueel kun je winterbanden op je motor zetten.
  3. Sluit de accu thuis aan op de druppellader om startproblemen te voorkomen.
  4. Pekelschade voorkomen? Poets je motor voor de winter grondig en spuit daarna alle metaal, rvs en chromen delen in met blanke tectyl. Let op: sla hierbij de remschijven over. In de lente kun je tectyl er weer af poetsen.
  5. Smeer de ketting regelmatig in.

Als vuil door de keerringen komt, kan dit olielekkages geven in de voorvork. Check daarom geregeld of de voorvork schoon is. Spuit de keerringen in met siliconenspray. Dit houdt de rubbers goed soepel.