Vakantie met een thuisgevoel

Jan Gout

U bent hier

19 november 2014

verzeker een vakantiehuisVakantie in een recreatiehuis is een vakantie vol rust. Vergeleken met een hotelkamer biedt het veel meer ontspanning: je blijft in je pyjama rondlopen zolang je wilt, er hangen verse croissantjes aan de deur en je hoeft maar naar buiten te kijken om een prachtige omgeving te zien. 

Zelf ga ik daarom al jaren in recreatiehuizen op vakantie. Het liefst in de duinen, in een huisje met een grote sauna. Voor mijn werk heb ik veel contact met recreatieparken. Wat me opvalt is dat de huisjes steeds luxer worden. Het moet minstens zo luxe zijn als thuis. Open haarden, limousineservice of een butler die de hele dag drankjes voor je inschenkt: het kan allemaal. Ook kun je tegenwoordig 18-persoons bungalows huren of een heel kasteel. Ideaal voor families.

Een goede raad voor wie een huisje wil boeken: bedenk vooraf precies wat je wilt. Ga je voor een subtropisch zwembad en winkeltjes of juist voor natuur en rust? Wil je niet in een woning waar huisdieren of rokers zijn geweest? Let daarop. En regel je krantje, croissantje en de bedden-opmaakservice. Laat je verwennen, want je hebt ervoor gewerkt!