Vergoeding medische kosten Wintersport

Medische kosten tijdens wintersport niet vergoed door zorgverzekeraar?

U bent hier

12 januari 2017

Stel, je breekt onverhoopt je been tijdens je afdaling op de piste. Je moet van de piste worden weggehaald door (medische) hulpdiensten en je komt in het ziekenhuis terecht voor medische hulp. Dit wordt vergoed door je zorgverzekeraar, of toch niet?

Gedeeltelijke vergoeding door zorgverzekeraar

Je zorgverzekeraar vergoedt gedeeltelijk de geneeskundige kosten, maar de kosten van de hulpdiensten voor het vervoer, zoals een helikopter, banaan of gipsvlucht, vallen niet altijd binnen de dekking van je zorgverzekering. Ook een genoodzaakt langer verblijf in een zorgkliniek of ziekenhuis door een skiongeval tijdens je wintersportvakantie, wordt vaak niet vergoed door je zorgverzekeraar. Vooral deze kosten kunnen behoorlijk oplopen.

Reisverzekering met wintersportdekking

Een reisverzekering met een wintersportdekking vergoedt deze kosten wel. Bij de Europeesche dekt deze uitgebreide reisverzekering:

  • Personenhulp 
    Bij een ernstige calamiteit bel je de SOS alarmcentrale (020 – 651 57 77). Je krijgt van hen advies naar welk ziekenhuis je het beste kunt gaan, regelen de betalingsgarantie en organiseren je onvoorziene terugreis, als dat nodig is. 
  • Aanvullende vergoeding geneeskundige kosten
    Kies je voor een upgrade binnen de wintersportdekking dan worden je medische kosten ook vergoed. Een zorgverzekeraar vergoedt medische hulp tijdens je vakantie tot maximaal 2 keer het Nederlandse tarief. Dit is meestal te weinig; voor zorg in landen als Oostenrijk en Zwitserland kom je vaak in dure klinieken terecht.
  • Repatriëring
    Een zorgverzekeraar zal je terugreis naar Nederland, bij een gebroken been, niet vergoeden. Maar je reisverzekering met wintersportdekking vergoedt je thuisreis, of dit nu wel of geen medische noodzakelijkheid is. Ook organiseert de SOS alarmcentrale jouw transport (gipsvlucht) naar huis.

Reisverzekering op maat

De Europeesche, belangrijke partner van de Nederlandse Ski Vereniging, biedt een goede, complete reisverzekering met wintersportdekking. Je hebt keuzes uit verschillende modules die je zelf in je  verzekering kunt samenstellen. Bekijk de keuzehulp voor een verzekering op maat bij de Europeesche.