Zo’n robuust, krachtig en elegant dier

Monique van der Tas

U bent hier

23 februari 2015

Liefhebber van PaardentrailersIk vind paarden prachtig. Geen enkel ander dier is zo groot en robuust en toch zo elegant. Vanaf mijn 10e jaar rijd ik paard en ik vind het nog steeds fantastisch om te doen. Paardrijden is voor mij: met zijn tweeën een eenheid vormen. Dat geeft zo’n machtig gevoel! Ik ben gek op dressuur, maar vind een sprong wagen op zijn tijd ook erg leuk. Super zijn ook de buitenritten over het strand en langs de dijk.

Ik heb een eigen paard gehad, maar ik rijd nu op manegepaarden. De interactie met een paard vind ik nog steeds heel speciaal. Je bouwt een band op met zo’n dier die alleen andere paardenliefhebbers begrijpen. En dat is ook het leuke van de manege, daar is een vaste ploeg mensen met wie ik de liefde voor paarden deel. Wekelijks praten we na bij een drankje en soms gaan we zelfs op ponykamp. Met ruim 20 man naar de hei, geweldig!   

Ga je een paard vervoeren, neem dan de tijd en straal rust en vertrouwen uit. Want ze voelen het feilloos aan als je gehaast of zenuwachtig bent. Zorg dat je zelf niet klem komt te zitten en voorkom dat je paard naast de klep belandt en zichzelf verwondt. Tijdens het rijden ben je natuurlijk extra voorzichtig, want er staat een levend wezen te balanceren op 4 benen. Dus ga rustig door de bochten en houd extra veel afstand zodat je altijd geleidelijk kunt remmen.