Wanneer geldt de Allrisk Annulering?

Er zijn veel persoonlijke redenen om een reis te annuleren. Daarom hebben wij Allrisk Annulering in het leven geroepen. Maar hoe zit het als je besluit een stedentrip te annuleren vanwege gebeurtenissen als in Brussel en Parijs? Valt dit onder de annuleringsdekking?

Met Allrisk Annulering krijg je 100% van de annuleringskosten vergoed als je om een standaard reden annuleert, zoals een ziekte waardoor je niet meer op reis kunt. Of het overlijden van een grootouder. Wil je annuleren om een andere reden die voor jou persoonlijk belangrijk is? Dan krijg je 75% van de annuleringskosten vergoed.

Maar let op: deze verzekering stelt wel een paar voorwaarden aan het annuleren. Zo moet de reden van annulering ‘onvoorzien’ zijn en ‘buiten je schuld’. De verzekering biedt dus geen dekking voor annuleringsredenen waarvan je vóór het afsluiten van de verzekering al op de hoogte was (niet onvoorzien) of waaraan je zelf iets had kunnen doen (niet buiten eigen schuld).

Zo werkt het in de praktijk

  • Stel, je had vóór 22 maart een stedenreis naar Brussel geboekt. Door de veranderde situatie daar besluit je de reis te annuleren of af te breken. Dan vergoedt de ‘standaard’ Annuleringsverzekering geen annuleringskosten. De Allrisk Annuleringsverzekering geldt wél. De situatie is immers onvoorzien en buiten je schuld. De vergoeding is dan 75% van de annuleringskosten.
  • Als je ná 22 maart een stedenreis naar Brussel hebt geboekt, maar deze vervolgens toch weer wilt annuleren omdat je toch bang bent voor een aanslag, dan geldt de Allrisk Annulering niet. Er is immers niets meer veranderd sinds het moment van boeken.

Zijn er nog andere uitzonderingen?

Je kunt geen beroep doen op de Allrisk Annulering wanneer:

  • je geen zin meer hebt in de vakantie;
  • je vindt dat het vervelend weer is;
  • de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is;
  • je al recht hebt op een uitkering vanuit het Calamiteitenfonds.