Reisverzekering doorlopend

Zo zit het: kinderen gratis verzekerd

Bij Europeesche Verzekeringen zijn kinderen gratis meeverzekerd op de reisverzekering. Maar tot welke leeftijd beschouwen we iemand nog als kind? En vanaf welke leeftijd moet een kind meeverzekerd zijn? Dat leggen we graag uit.

Kinderen zijn alleen gratis meeverzekerd op de reisverzekering als je hen meeverzekert wanneer ze nog geen 5 jaar zijn.

Kortlopende Reisverzekering

Sluit je een Kortlopende Reisverzekering af?

  • Dan gaan we uit van de vertrekdatum voor de reis die je verzekert. De kinderen die op de vertrekdatum jonger zijn dan 5 jaar, zijn gratis meeverzekerd.
  • Voor kinderen van 5 of ouder betaal je wel premie.

Doorlopende Reisverzekering

Bij de Doorlopende Verzekering voor Reizen gaan we uit van de afsluitdatum.

  • Sluit je een Doorlopende Verzekering voor Reizen af op het moment dat alle kinderen jonger dan 5 zijn? Dan zijn ze gratis meeverzekerd. Zowel voor de dekking Reis als voor de dekking Annulering. Wat niet iedereen weet: zolang de polis loopt en de kinderen inwonend zijn, blijven zij gratis verzekerd. Zelfs uitwonende kinderen tot 27 die wegens studie niet meer thuis wonen, blijven meeverzekerd.
  • Zijn kinderen bij het afsluiten 5 jaar of ouder? Dan gaat de premie niet per kind omhoog, maar je betaalt premie naar gezinssamenstelling. Als je alleen reist met 1 of meer kinderen ouder dan 5 jaar, dan betaal je premie voor 2 personen. Reis je met 2 volwassenen en 1 of meer kinderen ouder dan 5 jaar, dan betaal je gezinspremie. Ongeacht het aantal kinderen.